maanantai 23. helmikuuta 2015

Ei kai tämä kuitenkaan rakettitiedettä ole..

Ei ehtinyt mennä kuin yksi päivä, niin jo sain auttavilta harrastajilta ohjeita erilaisista kirjainyhdistelmistä joita minun pitäisi hankkia. :)

Eli sain ohjeen että: "Aqudur aiheuttaa veden sameentumista ja sitä hankala annostella muihin vastaaviin verrattuna ja Kh-testin lisäksi tarvitset Ph, Gh, nitriitti ja nitraatti tippatestit myös.Ja elektroniset Ph ja Ec mittarit kätevät myös."

Nyt alkaakin selvittely, että mitä ovat nuo testit ja mittarit ja pitääkö kaikkeen olla omansa ja hankkiiko alkuun jotain edullisia testiliuskoja, koska ei tähän alkuvaiheeseen enää kauheasti saa kuluja tulla.. suurin menoerä on tietysti kalat, joihin menee varmaankin ihan ensimmäisessä vaiheessa se 150-200 euroa. Tosin kaloillehan akvaario alkaa olemaan "valmis" vasta joskus ensi kuun puolivälissä.

Lisäksi pohdin tässä, että kuinkakohan monta erilaista purkkia veden parannukseen ja -muutokseen vielä pitääkään hankkia..

Sitä päivää odotellessa kun oppii nuo termit ja lisää veden oikeasta koostumuksesta malawiakvaarioon ja muutenkin veden kemiasta.

Huh huh.. ja minähän halusin vain kauniita ahvenia huoneeseeni uimaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti