sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Tästä se lähtee

Haaveissa ja ajatuksissa Malawi -akvaario. Tästä se lähtee..

Lauantaina 21.02.2015 kävin Helsingin Akvaariokeskuksessa maksamassa loput ennakkovaraamastani Juwel Rio 300 akvaariosta. Akvaario saapuu Tampereen varastosta kotipihaan noin viikon kuluttua.
Samalla käynnillä ostin aloitussettiin tarvittavat tsydeemit, joista lisää alla.


Tetra AquaSafe, joka neutraloi vapaan kloorin, kloramiinin ja raskasmetallit vesijohtovedestä. Se sisältää B-vitamiinia, joka vähentää kalojen stressiä. Käytetään viikottain osa-vedenvaihtojen yhteydessä sekä esimerkiksi tuotaessa uusia kaloja akvaarioon.

Tetra Safe Start, joka luo biologisesti aktiivisen ympäristön, mahdollistaen kalojen lisäämisen akvaarioon perustamisvaiheessa. Sisältää eläviä bakteereita, jotka vähentävät merkittävästi haitallista ammoniakkia ja nitriittiä akvaariovedessä. Vähentää ammoniakkia 14-kertaisesti ja nitriittiä 10-kertaisesti. Voidaan käyttää akvaariota perustettaessa, kuten myös lääkinnällisten tuotteiden käytön jälkeen.

JBL Aquadur veden kokonaiskovuuden ja karbonaattipitoisuuden (karbonaattikovuuden) nostoon. Sisältää 70 erilaista suolaa ja estää PH-arvoja heittelemästä.

Tetra Bactozym-kapseleita voidaan käyttää kypsytystukena akvaarion kalattomassa kypsytyksessä. Kapselit edistävät typpiyhdisteitä hajottavien bakteerien kasvua, mutta eivät riitä yksinään kypsyttämään akvaariota, vaan lisäksi tarvitaan jonkunlainen bakteeriymppi (esim. tuore multa/Tetra SafeStart/hiekkaa kypsästä akvaariosta tms.)

Tetra Test KH avulla pystyy määrittämään veden karbonaattikovuuden akvaariossa.



Kakkossuodattimeksi EHEIM PowerLine XL 2252, joka on tehokas moduulirakenteinen sisäsuodatin keskikokoisiin ja suuriin akvaarioihin. Mukana tulevan ilmadiffuusorin avulla pystyy ilmastaa allasta tehokkaasti. Suodattimen kokoa ja suodatustehoa voi kasvattaa lisämoduuleilla. Moduulirakenteen ansiosta patruunoita ei tarvitse puhdistaa tai vaihtaa samanaikaisesti. Suodattimen pumppausteho 1200 litraa tunnissa.

Sera air 275 R plus on elektronisesti säädettävä ilmapumppu, jossa on kaksi ulostuloa ja molemmille ulostuloille oma kalvopumppu. Teho 275 litraa tunnissa (4,5 litraa minuutissa)

Sera air set M
, joka sisältää 4 m silikoniletkua, kaksi pallon muotoista ilmakiveä, kaksi takaiskuventtiiliä ja säätimen.

Tetra GS 45 leväskrapa, Tetra haavi, Sera lappo ja tarra-lämpömittari.

Kaksi Sylvania Aquastar loisteputkea, jotka antavat kirkkaan ja puhtaan valon, sekä toistavat värit erinomaisesti. Värisävy erityisen edullinen kasvien kasvulle. Vähentää mm. viherlevien ja sinibakteerien kasvua.

Lamppujen päällä taustamuovi-rulla joka tulee ainakin aluksi akvaarion takaseinään. Kalvossa on värisiirtymä melkein mustasta tummansiniseen.

Korallihiekkaa 20 kg, hienohko 0,5-1 mm raekoko.


Näillä lähdetään liikkeelle. Nyt vaan odotetaan akvaariota saapuvaksi, jolloin varmaankin vasta seuraava postaus.

Puuttuukohan minulta vielä jotain todella oleellista?!
Kiviä aion ottaa käyttöön omalta pihaltani ja varmaankin ostan jonkun juurakon tai oksaston, koska  haluan ehdottomasti sellaisen sijoittaa akvaariooni. Myös muutama hyvä piilopaikka pitää laittaa ja olen myös miettinyt miten voisi käyttää tyylikkäästi pihalta löytyviä liuskekiviä.. ehkäpä niistäkin saisi jonkinlaisen luolan pykättyä.
:o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti